Cursus aanbod

Cursus Aanbod

Basiscursus fotografie

 

Sluitertijd, diafragma, tegenlichtcorrectie en flitstechnieken zijn nog maar een paar onderdelen van de basiscursus fotografie. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan compositie en de do’s and don'ts van de fotografie. Doormiddel van foto-opdrachten die thuis gemaakt dienen te worden, krijgt u in acht weken een solide basis

 waardoor u veel van de fotografie gaat begrijpen en klaar bent om mooie foto’s te gaan maken.

De basiscursus fotografie is op woensdag en donderdagavond vanaf 19.30 tot 21.45 u.

Benodigde apparatuur: spiegelreflex-, hybride- of systeemcamera.

Max. 14 personen Min. 6 personen

Kosten zijn € 195,- p.p. voor 8 lessen.

Cursus nummer 35

 Zie de agenda

 

Opfriscursus fotografie

 

Ooit een basiscursus fotografie gevolgd, maar bent u het even kwijt? Schrijf je in voor de opfrisdag. In één dag lopen we alles nog even langs; Sluitertijd, diafragma, tegenlichtcorrectie en flitstechnieken. Al deze technieken heb je ooit gehad maar zijn een beetje weggezakt. Zorg dat je klaar bent voor die welverdiende vakantie samen met je spiegelreflexcamera.

De opfriscursus fotografie is op zaterdag van 10.00 tot 15.00 u.

Kosten zijn € 35,- p.p. incl. lunch.

Cursus nummer 14

 

Cursus beeldbewerken

 

Stap voor stap foto’s leren bewerken, klaar maken voor printen, mailen en nog veel meer! Alles over stempelen, kleurcorrectie, kaders, verscherpen en vele andere mogelijkheden van Photoshop om uw foto’s nog mooier te maken. De cursus wordt gegeven voor Photoshop of Photoshop elements. U dient een eigen laptop met een geïnstalleerde versie van Photoshop mee te nemen. Aan de hand van voorbeelden gaan we meteen aan de slag. Voor een ieder te volgen die weleens achter de pc zit en zin heeft om wat meer met fotobeelden te doen. De cursus is 100% praktijk.

De cursus beeldbewerken is op woensdagavond vanaf 20.00 tot 22.00 u.

Benodigde apparatuur: eigen laptop met een versie van Photoshop / Photoshop elements

Kosten zijn € 80,- p.p. voor 4 lessen

Cursus nummer 37

 

De fotoclub

 

Na de basiscursus bleken veel cursisten in het bekende zwarte gat te vallen. De techniek was in huis, maar waar moeten ze nu foto’s van maken? Voor die mensen is de fotoclub opgezet. Elke maand krijg je opdrachten die je thuis gaat fotograferen en die we op de clubbijeenkomsten samen gaan bekijken. De nadruk ligt meer op de uitvoering van de opdracht en de compositie dan op de techniek. De opdrachten worden afgewisseld met praktijkdagen. Op die dagen gaan we met alle cursisten op lokatie of in de studio met hetzelfde onderwerp aan de slag. Dit kan architectuur zijn maar ook modelfotografie in de studio. De gemaakte foto’s worden 1,5 week later op een donderdag samen bekeken en besproken. De opdrachten behoeven geen extra apparatuur, maar een macrolens of een statief is altijd handig.

De fotoclub is op donderdag van 19.30 tot 21.30 u.

De praktijkdagen op zaterdag of zondag

Kosten zijn € 95,- p.p.

Cursus nummer 57

 

Workshop flitstechniek

 

Een mooi evenwicht tussen het bestaande licht en ons flitslicht is één van de moeilijkste dingen van de fotografie. Zeker als de licht omstandigheden niet geweldig zijn. En hoe zit het met Strobist fotografie? Wat kan ik er mee en hoe werkt het? Flitsen op het tweede gordijn, wel of niet? Dit zijn een aantal vragen die we tijden de workshop flitstechniek gaan behandelen. Bij goede weersomstandigheden gaan we ook met de flitser naar buiten om te kijken hoe we onze beelden naar een hoger niveau kunnen tillen. Een compatible externe flitser is een pré.

De workshop flitstechniek is op zaterdag van 10.30 tot 15.00 u.

Kosten zijn € 65,- p.p. incl lunch.

Cursus nummer 42

 

Workshop studio portret

 

Een mooi klassiek studio portret moet aan een aantal eisen voldoen. We gaan met behulp van verschillende lichtbronnen en een model diverse settings proberen in de studio van Buyingimages. We gaan de verschillen zien tussen softboxen, schaalverlichting, ringflitsers, paraplu’s en diverse andere lichtbronnen.

De Workshop Studio Portret is op een zaterdag van 10.30 tot 15.00 u.

Kosten zijn € 65,- p.p. incl lunch.

Cursus nummer 46

 

Workshop avond- en nachtfotografie

 

Avondfotografie of nachtfotografie wordt vaak gezien als één van de moeilijkste disciplines in de fotografie. Bij weinig licht neemt de sluitertijd toe en daarmee de kans op onscherpe foto’s. Ook de lichtmeter en autofocus van de fotocamera werken ‘s avonds minder goed. Tijdens deze workshop leer je hoe je zelfs het laatste restje licht kunt vangen in je foto. Je maakt foto’s in het stadscentrum van Delft, waar je o.a. leert het stadsbeeld te fotograferen op statief en scherpstellen in het donker. Ook oefen je om de invulflits te gebruiken en beweging vast te leggen op de manuele stand (M) door het juiste gebruik van diafragma en sluitertijd.  Ook het belang van de ISO-waarde, witbalans en het histogram komen aan bod.

De week erna worden de beelden besproken in de lesruimte in Honselersdijk.

Benodigde apparatuur: spiegelreflex-, hybride- of systeemcamera, alle soorten lenzen zijn mogelijk, echter een groothoek/standaard lens (18-55mm) is aan te raden! Zeker een statief en eventueel flitser. 

Kosten zijn € 45,- p.p.

Cursus nummer 23

4-8 personen


Workshop Lightpainting


Fotografie is schilderen met licht. Dat is iets wat we leren tijdens de basiscursus fotografie. Tijdens de basis cursus gaan we hier ook mee aan de slag. Maar hoe leuk is het om dit wat verder uit te diepen. Tijdens de Workshop Lightpainting gaan we met een aantal verlichtingsbronnen aan de slag. De insteek van de workshop is om met eenvoudige middelen hele bijzondere en creatieve foto's te maken. Met behulp van zaklampje's, "lichtzwaarden' en zelfs fietslampje's komen we tot de meest versassende foto's. Uiteraard komt het Steelwool fotografie ook aan bod. We beginnen in het leslokaal met een bak koffie / thee en spreken de te gebruiken techniek door. Daarna vertrekken we op eigen gelegenheid ( maar carpoolen gebeurd vaker) naar de lokatie. 

Kosten zijn € 20,- p.p.

Cursus nummer 17

5-8 personen